Peuterspeelzaal

Een kind, hoe klein het ook is, heeft behoefte aan contact. Door het contact met leeftijdsgenootjes op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal wordt spelenderwijs aan die behoefte voldaan. Bovendien ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden die de overgang naar de basisschool vergemakkelijken.

 

Wij bieden de kinderen een prettige plek waar ze plezier hebben en zich spelenderwijs ontwikkelen. Wij streven ernaar om de kinderen een goede sociale basis mee te geven waardoor zij weinig moeite hebben met de overgang naar de kleuterschool. Zij zijn gewend om met andere kindjes te spelen, te delen, en plezier te maken.

Leeftijd:

2 - 4 jaar

Tijdstippen:

08:30 - 12:00

Thema's

Vaak hangen we activiteiten op aan een thema waar we gedurende een aantal weken wat dieper op in gaan. Op die manier leren kinderen alle aspecten rond bijvoorbeeld het thema kleding, of ziekenhuis. 

Eten en drinken

Nadat we gespeeld hebben, opgeruimd hebben en met zijn allen gezellig in het kringetjes zijn geweest, gaan we aan tafel zitten. We drinken gezellig met zijn allen wat en eten een koekje.