top of page

Kinderdagopvang

U wilt het ouderschap graag combineren met werk of studie. Dat kan pas prettig als u met een gerust gevoel uw kind in veilige en vertrouwde omgeving heeft ondergebracht. Thuizbij biedt sinds 1990 in Kortenhoef professionele opvang in een vertrouwde en huiselijke omgeving. Een kind, hoe klein het ook is, heeft behoefte aan contact.

Door het contact met leeftijdsgenootjes op het kinderdagverblijf wordt spelenderwijs aan die behoefte voldaan. Bovendien ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden die de overgang naar de basisschool vergemakkelijken. Bij Thuizbij bieden we kinderen een prettige plek waar ze plezier hebben en zich spelenderwijs ontwikkelen om later buiten het kinderdagverblijf hun ontdekkingstocht vol vertrouwen voort te zetten. Samen met de ouders dragen we de verantwoordelijkheid voor een deel van de opvang en opvoeding van het kind. Hieraan besteden wij dan ook de grootste zorg.

Wij streven ernaar om de kinderen die bij ons als dreumes op het kinderdagverblijf zitten, een goede sociale basis mee te geven waardoor zij weinig moeite hebben met de overgang naar de kleuterschool. Zij zijn gewend om met andere kindjes te spelen, te delen, en plezier te maken.

Leeftijd:

0 - 4 jaar

Tijdstippen:

07:30 - 18:15

_SET3678_Vrijheid Hele Dagopvang.jpg

Vrijheid

We houden waar mogelijk rekening met de wensen van elk kind. Wij stimuleren alle kinderen om mee te doen aan activiteiten maar als ze niet willen, dwingen we ze niet.

_SET3561_Stimuleren Hele Dagopvang.jpg

Stimuleren

We stimuleren de ontwikkeling van zowel de fijne als de grove motoriek. Dat doen we door kinderen veel zelf te laten doen, zoals het drinken uit een tuitbeker, eten met een vork, het zelf pakken van speelgoed, kleien, rollen met een bal, rennen en klimmen.

_SET3597_Overgang Hele Dagopvang.jpg

Overgang

Peuters bieden we activiteiten aan die ze voorbereiden op de overstap naar de basisschool. We leren ze bijvoorbeeld tellen, in de kring een verhaal vertellen of knippen met een schaar.

bottom of page